Vi utför förebyggande tandvård, regelbundna undersökningar, lagningar, rotbehandlingar, tandutdragningar, protetik, implantat. Vi erbjuder alla vuxna en professionell tandvård.
Lagningar
När vi utför reparativ vård använder vi alltid material av absolut högsta kvalité och vi använder just det material som är bäst i varje enskild situation.
Protetik
Vi har en mycket stor erfarenhet av att utföra protetiska ersättningar, både fastsittande såsom inlägg, kronor och broar samt avtagbara proteser.
Implantat
På vår mottagning erbjuder vi behandlingar med implantat. Den kirurgiska delen av behandlingen utförs av Leg tandläkare Henri som är implantolog.
Hygienistbehandling
Vi utför vanlig tandstensborttagning, behandling av munsjukdomar t ex tandlossning, tandköttsinflammation, dålig andedräkt etc.

Blöder du i tandköttet?
Har du dålig andedräkt?
Har du tandlossning?
Vill du ta bort tandsten?

Tandhygienisten Fred är specialiserad inom förebyggande behandlingar mot munsjukdomar. Han hjälper dig med specialbehandlingar så att du får en god munhälsa. 

Vi tar även emot remiss från andra tandläkare du besöker

Skalfasader
Vill du dölja fula fyllningar, en ojämn tandrad, mellanrum och missfärgade tänder?

Skalfasader, som ibland även kallas porslinsfasader, görs i regel på framtänder.


En skalfasad är en ersättning för en skadad eller missfärgad del av emaljen på framsidan av en tand. Den görs oftast i porslin, så kallad porslinsfasad, och kan vara en ersättning för en avslagen bit av en tand. Med hjälp av en fasad kan tandläkaren också bredda en framtand för att fylla ut ett störande mellanrum.
Skalfasader är ett alternativ till traditionella kronor. Fördelen med skalfasader är att man gör mycket mindre åverkan och i många fall knappt behöver borra i dina tänder. De täcker igen stora mellanrum eller täcker missfärgade tänder. De täcker även missformade tänder och sneda tänder. I dessa fall är skalfasader ett bra alternativ.
Skalfasader är gjorda så att det är omöjligt att se att det inte är dina egna riktiga tänder. De missfärgas inte heller av kaffe, thé rödvin etc.
Inför en behandling kan du boka en konsultationstid då vi går igenom olika behandlingsalternativ och du får en preliminär kostnadsberäkning.
Tänk på detta!

Om du funderar över en behandling med skalfasader så finns det några viktiga punkter att fundera över innan du påbörjar din behandling;

Skalfasader är en permanent behandling. Eftersom en liten del av emaljen på tanden borras bort är behandlingen inte reversibel.
Skalfasader är starka.
Skalfasader tål tuggtryck mycket bra, mindre bra drag och slitningar. Därför är det precis som med dina egna tänder så att patienter med skalfasader skall undvika att överbelasta sina skalfasader genom att t.ex. knäcka nötter, öppna kapsyler, bita i hårda kärnor etc.
Vid flera skalfasader utförda i samma käke rekommenderar vi alltid att låta tillverka och använda en bettskena för att få maximal hållbarhet på dina nya skalfasader.
Hur länge fasaderna håller beror inte bara på materialet utan också på att du sköter dina tänder noggrant.
Tandblekning  1990:
Blek dina tänder säkert med Opalescence
Hur fungerar det?
Opalescence gel appliceras i den tunna, bekväma skenan som placeras på dina tänder. När du bleker bryts karbamidperoxiden ner till fritt syre som tränger in i emaljen och dentinet (den vävnad som finns under emaljlagret). Det fria syret bleker de missfärgade ytorna, och färgen på tanden har helt enkelt gjorts ljusare. Strukturen på tanden påverkas inte, tack vare Opalescence patenterade höga vatteninnehåll.
Effektivt
Bevisen finns i resultaten – inget kan ge dig ett vitare leende än Opalescence. Det har visat sig vara effektivt på olika typer av missfärgningar, som t.ex. läkemedels- och fluormissfärgningar, men även missfärgningar orsakade av rotfyllningar. Behandling med Opalescence ger även gott resultat på missfärgningar orsakade av kaffe, tobak och andra färgrika födoämnen.
Hur lång tid tar det?
Redan efter en natt kan du märka en förändring. Optimalt resultat uppträder vanligtvis när processen har pågått 3–6 nätter. Din tandläkare/tandhygienist går igenom vad du kan förvänta dig av behandlingen, beroende på vilka missfärgningar som finns i dina tänder. Resultatet varierar mellan olika patienter.

Finns det några biverkningar?
Vissa patienter kan uppleva ökad känslighet för varmt eller kallt under blekningsbehandlingen. Detta är övergående och kan behandlas med Ultra EZ (kaliumcitrat) eller någon annan produkt som din tandläkare/tandhygienist har. Känsligheten försvinner normalt 48 timmar efter avslutad behandling. Gravida och ammande bör undvika att bleka sina tänder i och med att det inte får bedrivas forskning på denna grupp kvinnor.
Resultatet
Resultatets varaktighet beror till största delen på dig själv. Håller du en god munhygien och borstar tänderna morgon och kväll med Opalescence tandkräm (särskilt efter att ha intagit mat eller dryck som färgar av sig) kan ditt resultat hålla i många år. Om du nyttjar färgrika ämnen såsom tobak, kaffe, te eller rött vin kanske du behöver upprepa behandlingen ett par nätter vartannat år.